Saç derisini ortaya çıkaran seyrek saç görüntüsü, hiç şüphesiz ki pek çok kişinin kabusu. Fakat saç simülasyonu uygulaması ile kelliği ve saç dökülmelerinden kaynaklı seyrek saç görüntüsünü giderebilmek mümkün hale geliyor. Peki saç simülasyonu nedir dediğinizi duyar gibiyiz. Bu içeriğimizde, kadın veya erkek fark etmeksizin çoğu insanın görüntüsü ile barışmasına önayak olan saç simülasyonu hakkında merak ettiğini tüm sorulara yanıt bulmaya çalışacağız.
Güzellik uygulamaları ile Türkiye genelinde fark yaratan Ergül Keskin Conture Make up Studio’nun Kurucusu Ergül Keskin’in saç simülasyonu konusundaki değerlendirmeleri, bu uygulama özelinde daha iyi fikir yürütebilmenize imkan tanıyacak. O halde gelin, Ergül Keskin’in saç simülasyonu nedir, nasıl yapılır, kimler için uygundur gibi sorulara verdiği yanıtları birlikte inceleyelim.
Saç Simülasyonu Nedir?
Saç simülasyonunu, kalıcı makyaj uygulamaları arasında yer alan kaş kontüre benzetebiliriz. Bu doğrultuda saç simülasyonu işleminde de kaş kontüre benzer bir şekilde renk pigmentlerinin deri altında işlenmesinin söz konusu olduğunu söyleyebiliriz. Fakat kaş kontürden farklı olarak saç simülasyonu uygulamasında saç derisine uygun boyalar ve özel olarak geliştirilmiş cihazlar kullanılıyor.
Kaş kontürü işlemi hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için Kaş Kontürü Nedir? Seyrekleşen Kaşlar Nasıl Güçlendirilir? başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.
Saç simülasyonu, özellikle kellik sorunu yaşayanlar için ideal bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Bu işlem sayesinde kafa derisinde saç görünümü elde edilebiliyor. Öte yandan seyrek saçlı kişiler, saç dökülmesinden muzdarip olanlar veya herhangi bir nedenden dolayı bölgesel saç sorunları yaşayanlar için de saç simülasyonu etkili bir uygulama olabilir.
Buna ek olarak, saç ekimi sonrası saçların istenen sık görünüme ulaşamaması sonrasında da saç simülasyonuna başvurulabiliyor. Böylece çok daha sık bir saç görünümüne ulaşmak söz konusu olabiliyor. En başarılı sonuçların ise özellikle çok kısa saç yapısına sahip olan kişilerde görüldüğünü de belirtmeden geçmeyelim. Tüm bu bilgiler ışığında saç simülasyonu nedir sorusuna özetle saç köklerinin taklit edilmesi esasına dayanan bir mikropigmentasyon uygulaması şeklinde yanıt verebilmek mümkün.
Nasıl Uygulama Yapılır?
Saç simülasyonda, bu uygulamaya özel bir cihaz aracılığıyla boyaların saç derisine işlendiğinden söz etmiştik. Dolayısıyla kozmetik bir işlem olan saç simülasyonuna kalıcı renklendirme uygulaması da diyebiliriz. Uygulamaya gelirken saçların ve baş bölgesinin yıkanmış temiz olması gerekiyor. Temiz haldeki saç derisine cihaz kullanılarak efektler verilmeye başlanıyor.
Mikropigmentasyon olarak da anılan bu işlem sayesinde kafa derisine saç köklerine ve kıl yapılarına benzer formlar uygulanıyor. Tüm uygulama alanı sona erdiğinde ise doğal ve dolgun bir saç görüntüsüne kavuşmak için yalnızca biraz daha beklemek gerekiyor. Çünkü işlemin ardından kafa derisinde hafif kızarıklıklar gözlemlenebiliyor. Fakat birkaç günün ardından saç simülasyonu uygulamasının tam etkilerini görebilmeniz mümkün hale geliyor.
Uygulamadan sonraki bir hafta içinde ise kafa derisine uygulanan pigmentlerin tam olarak oturduğuna şahit olabilirsiniz. Bunu takip eden 20 günün sonunda da ufak bir rötuş yaptırmanız, saç simülasyonundan en verimli sonucu almanızı sağlayacaktır. Seans süresi ise uygulama alanındaki saç açıklığına göre değişkenlik göstermektedir. Kimi zaman bu süre 30 dakika sürebilirken büyük saç açıklıklarında ise 5 saate kadar çıkabilmektedir. Yine de ortalama bir süre vermek gerekirse 1,5 – 2 saatin sonunda saç simülasyonu işleminin sona ereceğini söyleyebiliriz.
Saç Simülasyonu ile Saç Ekimi Arasında Ne Fark Vardır?
Saç simülasyonu nedir sorusuna yanıt ararkan bu uygulamanın özel cihazlar aracılığıyla gerçekleştirilen bir tür renklendirme işlemi olduğundan bahsetmiştik. Saç ekimi ise cerrahi bir işlemdir ve saç simülasyonu ile uygulanma biçimi yönünden kesinlikle farklılık göstermektedir. Ayrıca saç simülasyonunda sonuçlar işlemin hemen ardından gözlemlenebilir. Saç ekiminin etkilerini görmek için ise aylarca beklemek gerekebilmektedir.
Saç simülasyonu, çoğu zaman saç ekimi sonrası işlemi tamamlayıcı bir yöntem olarak da kullanılabilmektedir. Buna göre saç ekimi sonrası istenen yoğunlukta bir saç görüntüsü elde edilemediğinde saç simülasyonuna başvurulabilir ve seyrek görünen alanlar tamamen doldurulabilir. Buradan yola çıkıldığında, saç ekimi ile saç simülasyonunun aslında birbirlerini tamamlayan iki farklı yöntem olduğunu iddia etmek yanlış olmayacaktır.
Ağrılı Bir Uygulama Mıdır?
Saç simülasyonu, kafa derisine uygulandığı için kişinin ağrı eşiğine göre az veya çok hissedilebilmektedir. Fakat bu hissin de yaşanmaması için işlem öncesinde kafa derisine lokal anestezik kremler uygulanır ve dolayısıyla işlem yapılacak bölge uyuşturularak kişinin ağrı yaşamasının önüne geçilir. Sonuç olarak işlem süreci gayet keyifli bir şekilde tamamlanır ve saç simülasyonu sona erdiğinde kişiler hemen günlük hayatına dilediği gibi devam edebilir.
Saç simülasyonu işlemi her ne kadar pratik bir yöntem olsa da güzelliğinizi ve istediğiniz görünümü garantileyebilmek için işlemin yapılacağı alanın tamamen steril olmasına dikkat etmeniz kritik bir önem taşıyor. Bu anlamda işlemin Ergül Keskin Conture Make up Studio gibi uzman ve güvenilir bir güzellik kurumunda, saç simülasyonu uzmanları ile yürütüldüğünden emin olmanızda büyük fayda var. Aksi halde uygulama sonrasında arzuladığınız sonucu elde edememenin yanı sıra komplikasyonlar oluşması da söz konusu olabilir.
Ömrü Ne Kadardır?
Saç simülasyonunun kullanım süresi cildin yapısına göre farklılık gösterebilmektedir. Bu süre 6 ay ila 2 yıl arasında değişebilmektedir. İstenen dolgun ve yoğun saç görüntüsünün sürdürülebilmesi için işlemin yılda bir defa tekrarlanmasını tavsiye ediyoruz. Tekrarlanmadığı durumda ise saç simülasyonu etkilerinin zamanla yok olduğunu ve tek bir iz bile kalmadığını görebilirsiniz.
Uygulama Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Saç simülasyonu nedir, nasıl uygulanır, ne kadar kullanılabilir sorularının yanıtlarını artık bildiğinize göre işlem sonrasında önem vermeniz gereken birkaç noktaya da değinmemizde yarar var. Bu anlamda öncelikle saç simülasyonu yaptırdıktan sonra boyaların derinize verimli bir şekilde nüfuz edebilmesi için ilk 24 saat boyunca başınızı su ile temas ettirmemenizi öneririz.
Bu sürenin sonunda ise ılık bir su ile banyo yaparak günlük rutininize dönmenizde herhangi bir sakınca yoktur. Ancak ilk birkaç gün boyunca banyo sırasında kimyasal bir şampuan kullanmamanız yararınıza olacaktır. Ayrıca saç simülasyonu işleminin sonrasındaki ilk bir ay süresince güneş ışınlarının başınıza direkt gelmemesi için gündüzleri kapalı alanlarda durmanız veya bir şapka kullanarak başınızı korumanız da işinizi kolaylaştıracaktır. Buna benzer şekilde solaryuma gitmek de işlemi sekteye uğratacağından ilk 1 ay boyunca solaryuma girmemenizi tavsiye ederiz.
Sağlıklı ve gür saçlar için evde kendi imkanlarınızla hazırlayabileceğiniz bakım maskelerini öğrenmek için Doğal Saç Bakım Maskeleri başlıklı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.