Kalıcı makyajla ilgili araştırma yapan çoğu insanın karşısına benzer sorular çıkar: Mikropigmentasyon mu? Mikroblading mi? Hangisini yaptırmalıyım? Hangisi daha iyi ya da kalıcı?
Güzellik konusunda çağın ilerisindeki uygulama ve yöntemleriyle gündeme gelen Ergül Keskin Conture Make up Studio Kurucusu Ergül Keskin, sorularınıza ek olarak mikroblading ve mikropigmentasyon olarak da bilinen kaş kontürü uygulamalarının bilmenizde fayda olan detaylarına bu içerikte ışık tutuyor.
Yüzün merkezinde yer alan kaşlar, bakış ve ifade üzerinde oldukça etkilidir. Ergül Keskin Conture Make up Studio, kaş kontürü ve kaş tasarımı operasyonlarınızı profesyonel eller aracılığıyla gerçekleştiriyor. Dolayısıyla kaşlarınıza yeni formlar ve olması gereken görünümü kazandırıyor.
Mikropigmentasyon işlemi, renk pigmentlerinin kaş bölgesindeki derinin altına işlenmesiyle gerçekleşiyor. İlk aşamada ön çizim yapılıyor ve ardından ihtiyaç ve beklentilere göre kıl, pudralama ve 3D yöntemlerinden biri uygulanıyor.
En sağlıklı yöntem olan mikropigmentasyon, işlem sırasında kanama, acı gibi rahatsızlık hissi oluşturmuyor. Ortalama 1,5 – 2 saat sürebilen mikropigmentasyon seanslarının süreleri, yüz şekliniz, kaş formunuz ve kaşınızın yoğunluğuna göre değişiklik gösteriyor. İşleminizden 20 gün sonra rötuş yapılarak kaşlarınıza son şekli verilmiş oluyor.
Mikroblading, manuel şekilde deriniz çizilerek ve yarılarak uygulanır. Jilet izlenimi veren ve yan yana bulunan mikro iğnelerle kaşınıza yüzeysel kesikler atılır. Atılan kesiklere kalıcı makyaj boyaları enjekte edilerek kıl görünümünün oluşması sağlanır.
Kulağa korkutucu gelse de yatırım maliyeti çok düşük olduğu için maalesef pek çok stüdyo mikroblading tekniğini kullanıyor. Ergül Keskin Conture Make up Studio, bu noktada siz misafirlerine en güvenli ve sağlıklı yöntem olan mikropigmentasyon yöntemini uyguluyor ve tavsiye ediyor.
Kesikler sonucu deride oluşan deformasyon kabuk oluşmasına da neden olur. Dolayısıyla enjekte edilen boyanın büyük çoğunluğu dışarı atılır. Kalıcılığı arttırmak için kullanılan bu boyaların sağlığınıza zarar vermeyen içeriklerden oluşmuş olmasına çok dikkat etmelisiniz.
Mikroblading yönteminde kullanılan iğneli kalemlerin hızı ve baskısı manuel olarak ayarlandığı için durum sağlık açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir. Seans sırasında cilde yoğun ve derin baskı, iğne kümesiyle de deriye giriş yapıldığı için kesikler ve kanamalar oluşur.
Mikropigmentasyon işlemindeyse kontür uygulanacak bölgeye pigmentler, ucunda sadece bir mikro iğnenin bulunduğu cihaz yardımıyla enjekte edilir. Cildin derininde değil yüzeyinde çalışıldığından dolayı bölgede herhangi bir deformasyon oluşmaz.