Ergül Keskin

Leke Tedavisi ile Cilt Lekelerinden Kurtulabilmek Mümkün!

Leke tedavisi ile zamanla lekelerinden kurtulan kadının 3 farklı hali
Leke tedavisi ile yüzündeki lekelerden aşamalı olarak kurtulan kadının 3 farklı fotoğrafı

Kimi zaman güneş ışığının olumsuz etkilerinden dolayı, kimi zaman çevresel kaynaklı, bazen de hastalıklardan veya dönemsel koşullardan dolayı cilt üzerinde beliren lekeler, cilt güzelliğine gölge düşürebiliyor. Cilt üzerinde renk farklılıkları ve doku farklılıkları oluşmasına yol açan bu oluşumlar için ise leke tedavisi arayışında olan pek çok kişiden söz edilebilir.

Cildinin sağlığına kavuşması, güzel bir görünüme sahip olması ve elbette lekeli görünüm yüzünden olumsuz etkilenen psikolojinin düzelmesi için ise başvurulabilecek çok sayıda yöntem mevcut. Fakat bunların büyük bir kısmı hafif lekeli görünümlerde etkili olurken koyu renkli ve cildin derinlerini etkisi altına alan lekelerin tedavisi için bundan daha fazlasına ihtiyaç duyulmaktadır. Bugünkü içeriğimizde biz de lekelerin tedavisi için başvurulabilecek yöntemlere değinip en etkili çözümü sunacak uygulamalardan bahsedeceğiz.

Cildinizin sağlığını korumaya yardımcı olacak gıdalar hakkında bilgi sahibi olmak için Cilde İyi Gelen Besinler Hakkında Ne Kadar Bilgi Sahibisiniz? başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Leke Tedavisi Nedir?

Lekelerin ne olduğundan içeriğimizin girişinde bahsetmiştik. Peki cilt lekelerinin tedavisi için neler yapılabilir? Bu sorunun yanıtı aslında önemli ölçüde yaşam biçiminizle ilişkili. Bu nedenle öncelikle güneşin zararlı etkilerinden korunmak için önlem aldığınızdan, olumsuz çevre koşullarından cildinizi sakınmak için gerekli tedbirleri uyguladığınızdan ve sağlıksız beslenmediğinizden emin olmalısınız. Eğer tüm bu noktalara dikkat ediyor, fakat yine de cilt lekeleriyle mücadele ediyorsanız, o halde cildinizin sağlığını kaybetmesine yol açan farklı faktörlerin söz konusu olduğunu söyleyebiliriz.

Lekelenmeye neden olan durumları ortadan kaldırma şansınız olmadığını düşünüyorsanız, sizin için uygun olan leke tedavisi ile sağlığınızı geri kazanmaya çalışabilirsiniz. Bu noktada öncelikle bir dermatoloğa danışmanızı tavsiye deriz. Dermatoloğunuzun önereceği kozmetik kremlerden daha etkili uygulamalar ihtiyaç duyduğunuzda ise IPL ışık sistemleri veya diğer bir deyişle IPL lazer uygulamalarına başvurabilirsiniz.

IPL lazer ile uzun bir süredir cildinizin yüzeyinde bulunan, çok koyu renkte olan ve oluşumu cildin alt katmanlarından itibaren başlayan lekeleri dahi tedavi edebilmek mümkün. Bu gibi ciddi IPL lazer ile tedavisi için ise mutlaka alanında uzman bir güzellik merkezinden destek almanız gerektiğini belirtmeden geçmeyelim. Bu doğrultuda en başarılı sonuçlar için cildinizi Ergül Keskin Conture Make up ekibinin güvenilir ellerine emanet edebileceğinizi de söylemiş olalım.

IPL Lazer ile Leke Tedavisi Nasıl Mümkün Olabilir?

Intensive Pulsed Light ifadesinin kısaltılmış hali olan IPL, yoğun atımlı ışık anlamına geliyor ve deri altına seçilen dalga boyunda filtre edilmiş ışığı kullanarak yüksek enerjili atışlar uygulayan bir cihaz olarak karşımıza çıkıyor. Teknolojinin bugün geldiği noktada ışık enerjisini ısı enerjisine dönüştürerek lekeli görünüme neden olan deri altındaki hedefi etki altına alan IPL sistem cihazları, leke tedavisi ve diğer pek çok dermatolojik sorunun çözümü için fonksiyonel bir yöntem olarak görülüyor.

Doğum lekesi, hamilelikte oluşan lekeler, yaşlılık lekeleri ve buna benzer birçok leke rahatsızlığını önemli ölçüde gideren IPL lazer ile leke tedavisinde kullanılan cihazla ilgili çok sayıda parametre söz konusudur. Bu nedenle herhangi birinin değil, bu konuda uzman kişilerin IPL lazer ile leke tedavisi uygulaması gerektiğini bir kez daha vurgulamış olalım. Aksi halde IPL sistem cihazların bilinçsiz kullanımından dolayı cilt üzerinde istenmeyen deformasyonlar oluşabilir veya farklı rahatsızlıklar ortaya çıkabilir.

Yaşlanma etkilerinden cerrahi müdahale olmaksızın kurtulmak istiyorsanız, HIFU Gold ile Ameliyatsız Yüz Gerdirme Nasıl Mümkün Olabiliyor? başlıklı içeriğimizi incelemenizi öneririz.

IPL Lazer ile Leke Tedavisi Kimler İçin Uygundur?

IPL lazer uygulaması, güneş lekeleri, çil, bacak varisleri, yüzdeki ve burun kenarlarındaki kılcal damar görünümü ve örümcek damarlardan şikayetçi olanlar için uygun bir leke tedavisi yöntemidir. Ayrıca cilt yüzeyinde koyulaşmaya neden olan lezyonların tedavisi için de IPL lazer yöntemi, etkili bir bir çözüm olabilir.

Buna benzer şekilde ciddi boyutlardaki akne ve sivilceli dokuların tedavisi için de IPL lazere başvurulabilmektedir. Öte yandan IPL lazer ile kollajenleri hedefleyerek yapılan cilt yenileme işlemi sayesinde yüz, boyun, göğüs ve ellerde yaşlanmaya bağlı izlerin yok edilmesi, kırışıklık görünümünün azaltılması ve cilt gençleştirme işlemleri de yapılabilmektedir.

Doğal bir ışıltıya sahip, bakımlı bir cilde sahip olmak için Işıltılı Ciltlerin Sırrı Hydrafacial Nedir? başlıklı içeriğimizi okuyabilir ve güzelliğinizi ön plana çıkaracak uygulamaları öğrenebilirsiniz.

IPL Lazer ile Leke Tedavisi Ne Kadar Sürer?

IPL lazer ile leke tedavisi, rahatsızlık yaratan cilt lekesinin türüne göre uygulama gerektirebilmektedir. Ek olarak, lekelerin yoğunluğu ve miktarı da tedavinin gidişatında belirleyici olmaktadır. Dolayısıyla tedavinin kaç seans olması gerektiği, tek seansın ne kadar süreceği kişiden kişiye göre değişkenlik göstermektedir. Ancak yine de her bir seansta işlem süresinin ortalama 1 ila 2 saat sürebildiğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Diğer yandan IPL lazer uygulamasının ardından yapılan rötuşların da ardından yine cilt yapısına da bağlı olarak 3 ila 5 yıl boyunca lekesiz bir görünüm elde edebilmeniz mümkün. Fakat bu konuda en doğru bilgiye yine güzellik uzmanınız aracılığıyla ulaşabileceğinizin altını çizmemizde yarar var.

IPL Lazer ile Leke Tedavisi Acı Verir Mi?

IPL lazer ile lekelerden kurtulma işlemi sırasında acı veya ağrı hissetme fikri, birçok kişinin zihnini meşgul ediyor ve bu tedaviye endişeyle yaklaşılmasına yol açıyor. Fakat aslında IPL lazer teknolojisi, kişinin dayanamayacağı kadar bir acıya veya ağrıya neden olmuyor. Kimi zaman acı eşiğine bağlı olarak işlem sırasında çok hafif bir acı hissedilse de bu hissin sürekli olmadığını ve katlanılamayacak kadar şiddetli olmadığını söylemekte büyük fayda var.

Eğer siz de bu kaygılardan dolayı leke tedavisi için IPL lazer yöntemine başvuramıyorsanız, çok kısıtlı bir süre boyunca ve üstelik çok hafif bir düzeyde hissedeceğiniz acının kriterleriniz arasında bulunmaması gerektiğini belirtmeliyiz. Çünkü sağlıklı bir cilt, güzel ve lekesiz bir görünüm için her şeyin değeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

IPL Lazer ile Leke Tedavisi Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

IPL ışık sistemleri ile yapılan leke tedavisi sonrasında ciltte hafif kızarıklıklar söz konusu olabilir. Ancak bir süre sonra bu kızarıklıkların geçeceğinden emin olabilirsiniz. Buradan yola çıkıldığında işlemlerin ardından günlük hayatınıza dönmenizin önünde hiçbir engel kalmayacağını belirtmek yanlış olmayacaktır. Ancak IPL lazer ile leke tedavisinin başarıyla sonuçlanabilmesi için bu süreçte dikkat etmeniz gereken birtakım noktalar mevcut.

Bu anlamda ilk ve en önemli noktanın cildinizi güneş ışığından korumak olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla eğer mümkünse güneş ışığına maruz kalmaktan kaçının. Fakat güneşli bir ortama girmeniz gerekiyorsa, en az 50 faktörlü güneş koruyucu kullanarak cildinizi güneşin olumsuz etkilerinden koruyabilir ve leke tedavinizin başarısız olma olasılığını önleyebilirsiniz.

Eğer güneş koruyucu ürün kullanmadan güneş ışınlarına maruz kalırsanız, bir sonraki seansın yapılamayacağını öngörmeniz yararınıza olacaktır. Çünkü IPL lazer sistemi, bronzlaşmış cilde kesinlikle uygulanamaz. Yani lekelerinizden hızla kurtulmak ve olumsuz durumlarla karşılaşmamak adına cildinizi koruyarak süreci tamamlamanız hem leke tedavinizin başarısını artıracaktır hem de cildinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olacaktır.

Leke tedavisinin yanı sıra cildinizin güzelliğini dilediğiniz gibi sergileyebilmenizi sağlayacak epilasyon yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmak için Soru İşaretlerine Son: Epilasyon Nedir ve Nasıl Yapılır? başlıklı içeriğimize bakabilirsiniz.

Benzer Yazılar